За нас

Валбес Фуудс ЕООД е новообразувано дружество, създадено през м. Август 2019 год. По същото време става собственик на Консервен завод Сторко. Предприятието е едно от най-големите работещи в този бранш в България. 

Консервният завод е разположен в гр. Плевен, в центъра на Северна България, който е богат земеделски и зеленчуков район и на практика обезпечава всички нужди на предприятието от суровини.

Дружеството работи в две направления – замразено и стерилно

Продукти с марка СТОРКО може да откриете в почти всички големи търговски вериги в страната. В завода се произвеждат и няколко частни марки на големи клиенти, както и част от замразените продукти в марка ВАЛБЕ‘С.

Собствениците на Консервен завод Сторко са познати в бранша със замразени зеленчуци от дълги години. Още през 1994 г. създават фирма Валбе - С - Стаменов ООД и търгуват с бланширани картофи, който бизнес е активен и до днес. Компанията е официален представител на един от световните лидери в бранша - Фарм Фрит. През 2003 г. решават да разширят бизнеса и инвестират в цех за пакетиране на замразени зеленчуци и зеленчукови миксове в град Ботевград. Една част от продукти ВАЛБЕ‘С все още продължават се пакетират там. От края на 2017 г. в портфолиото на компанията се присъедиха и замразени гръцки пити Леонтиадис, които официално разпространяват в България. От 01.09.2019 г. дружеството става собственик на Консервен завод и търговска марка СТОРКО и мечтата за затваряне на производствения цикъл най-накрая се сбъдна.

Всичко в компанията от договаряне на суровините със земеделците в района до дистрибуцията и търговия с клиенти и търговски вериги се осъществява от собственика Валери Стаменов и брат му - Бенчо Стаменов.

Бизнесът е семеен, изграден с много дългогодишна работа, любов и отдаденост!